Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


 • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

  Pentru mai multe detalii click aici

 •  

  190 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

    Petirivet Cosmetica Canina
 • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
  Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
  Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                          


 • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
  Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
  In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Dresaj de baza

                                                                                                               
Comanda „nu e voie” este utilizata de multi posesori de caini in relatia cu patrupedele lor, carora le place sa sara pe oameni, ghisee sau mobila. De regula, impreuna cu aceasta comanda se mai utilizeaza si indicii verbale cum ar fi „Nu” sau „Lasa”. Cand se invata acest comportament, proprietarul poate sa lanseze comanda verbala de fiecare data cand cainele sare pe o persoana, pe tejghea sau pe o piesa de mobilier. Daca cainele revine imediat la sol, oferirea unor laude si a unei recompense va consolida comportamentul dorit.

De regula, cainilor le place sa sara pe oaspeti atunci cand acestia intra in casa. De aceea, invatarea comenzii „nu e voie” presupune ca proprietarul sa aiba numeroase persoane care sa ii intre in casa si sa pretinda ca vin in vizita pentru antrenare. Este utila participarea mai multor persoane la acest exercitiu astfel incat cainele sa nu se obisnuiasca cu o anumita persoana in cadrul antrenamentului, ci sa invete comanda „nu e voie” si sa o respecte indiferent de persoana care intra in casa.

Unii caini simt ca sunt constant bombardati cu comenzi cum ar fi 'NU, Stai jos, Caine rau!'. Acestia au tendinta de a se obisnui cu comanda si astfel mustrarile devin lipsite de sens si sunt ignorate. Daca, in cadrul interactiunii noastre cu cainele, cea mai mare parte este reprezentata de laude pentru comportament ascultator, atunci mustrarile vor dobandi o semnificatie. Ori de cate ori simtiti nevoia de a va dojeni cainele, aratati-i imediat cainelui ceea ce doriti sa faca, si apoi rasplatiti-l pentru ca a executat foarte bine. Daca il gasiti rozand mobila, spuneti-i „nu e voie”. Apoi, indrumati-l imediat catre jucariile lui, indemnati-l cu entuziasm sa le mestece pe acestea si laudati-l daca procedeaza astfel.

Daca este corect utilizata, chiar si numai vocea dvs. poate fi suficienta pentru dojenire. O mustrare corecta este scurta, taioasa si imediata. Nu continuati sa certati cainele si nu il dojeniti decat daca il prindeti asupra faptului. Nu va loviti niciodata cainele cu piciorul sau cu palma. Acest tip de pedeapsa nepotrivita creeaza mai multe probleme si, de regula, accentueaza problemele deja existente. Nu numai ca veti avea un caine care latra si roade, ci si un caine viclean sau inspaimantat, care se teme de mana sau devine agresiv.

De asemenea, comanda „lasa” poate fi utila. Aceasta comanda instruieste un caine sa ignore o persoana, un animal sau un obiect. Proprietarii pot utiliza aceasta comanda atunci cand cainele este in lesa si ei trec pe langa o persoana, un alt animal sau obiect care capteaza atentia cainelui. Indiferent daca cainele manifesta un comportament prietenos sau agresiv fata de persoana, animalul sau obiectul respectiv, este posibil ca proprietarul sa nu doreasca o interactiune intre cainele sau si fiinta sau lucrul respectiv; astfel el da comanda „lasa” pentru ca atentia cainelui sa se focalizeze asupra proprietarului, nu asupra fiintei sau lucrului respectiv. Proprietarii pot folosi indicii verbale cum ar fi „lasa” sau „atentie la mine” la utilizarea acestei comenzi.

In speranta ca cele de mai sus va vor fi de ajutor pentru a avea un catel mai disciplinat, va dorim sa aveti parte de cat mai putine incidente legate de lipsa de disciplina a cainelui dumneavoastra si cat mai multe momente placute alaturi de el.