Toate rasele de caini sursa: www.infocaini.ro/
Seboreea sau dermatita seboreică este o afecțiune a pielii în care glandele sebacee ale pielii produc o cantitate excesivă de sebum provocând pielea solzoasă, descuamată, mâncărime și roșeața.
Puternică, elegantă, independentă
Vorbește-i câinelui asa cum le vorbești copiilor. De ce e mai bine să le vorbești câinilor cum le vorbești copiilor
Agresiunea manifestata de pisici se imparte in mai multe categorii: agresiune manifestata prin joaca, agresiune ca mod de aparare, agresiune directionata gresit si agresiune teritoriala.
Ca proprietar de câine ai 3 obligaţii majore: 1. să prezinți câinele la medicul veterinar pentru microcipare (microciparea câinilor este obligatorie în România începând cu data de 15 martie 2014);
In functie de simptome, putem afla din timp si trata corect afectiunile patrupedului care de cele mai multe ori ne dau batai de cap
Cea mai dificila parte in ingrijirea unei pisici pesane - surprinzator - este pastrarea blanii fara incurcaturi. Pasi Daca aveti o pisica mai mica de 6 saptamani vorbiti cu veterinarul cu privire la alimentatia acesteia.
Căpuşele sunt insecte parazite ce se înmulțesc în perioadele umede şi calde, primăvara şi la începutul verii(uneori pana târziu, spre toamna). Muşcăturile lor sunt indolore (de aceea prezenţa lor nu este simţita de către gazdă).
Cand vine vorba de caini si pisici exista o multime de mituri. Mituri despre sanatatea si ingrijirea animalelor pana la felul in care se comporta si inteligenta. Detinatorii de animale devin confuzi cand se confrunta cu atatea mituri si nu mai stiu care este adevarat si care este fals.
Indiferent ce rase de caini aveti, indiferent ca este cu blana scurta, lunga, aspra, matasoasa, creaţa sau ondulata, acesti caini necesita o ingrijire periodica la cel putin o saptamana. Mai jos vom incerca sa va dam cateva sfaturi care sa va ajute la ingrijirea unor astfel de caini. In principiu orice rasa de caini are grija de toaleta sa, isi musca zdravan blanita, se tavaleste pe covor cateodata, dar de câlţii din blanita sau de alte murdarii nu poate sa scape singur. De aici va trebui sa-i ajuti tu pe acesti caini.
Tunderea blanii face parte din procesul de ingrijire a cainelui. Taierea parului acasa te va scuti de niste cheltuieli in plus iar pe caine il poate scapa de un factor stresant, cum ar fi mersul la un salon. Desi unii caini stau cuminti si nu riposteaza, acest lucru nu inseamna ca le si place neaparat sa mearga la salon. Desigur , exista si cazuri in care animalul nu accepta deloc persoanele straine, asa ca va trebui sa optezi pentru tunderea animalului acasa.
In urmatorul articol va vom prezenta ceva inedit, spectaculos si in trend. Cainii au parte de saloane speciale, unde sunt spalati si li se aranjeaza blanita, de branduri de lux ca Mulberry si Burberry care le creeaza hainute si, mai nou, de produse pentru pedichiura create de Warren London.
Comanda „nu e voie” este utilizata de multi posesori de caini in relatia cu patrupedele lor, carora le place sa sara pe oameni, ghisee sau mobila. De regula, impreuna cu aceasta comanda se mai utilizeaza si indicii verbale cum ar fi „Nu” sau „Lasa”. Cand se invata acest comportament, proprietarul poate sa lanseze comanda verbala de fiecare data cand cainele sare pe o persoana, pe tejghea sau pe o piesa de mobilier. Daca cainele revine imediat la sol, oferirea unor laude si a unei recompense va consolida comportamentul dorit