Venirea anotimpului rece, prezenta constanta a temperaturilor foarte scazute, vantul, zapada, gheata, umiditatea reprezinta factori de mediu ce actioneaza agresiv asupra organismului, nu doar al celui uman, ci si al celui animal. In aceasta perioada a anului, vedem tot mai des catei scosi la plimbare imbracati cu hainute, protejati de catre stapanii iubitori de "rautatile" iernii.
Gandeste-te mai intai Fii pregatit Dupa ce ai adus catelul acasa Creste un caine sanatos Fii prietenul lui cel mai bun Dreseaza cainele Imperecheaza responsabil
Atunci cand decizi sa cresti un animal in casa, trebuie sa fii constient ca isi va lasa urmele prin locuinta ta! Pentru ca mirosul neplacut sa nu persiste in casa dupa un "accident de urinare", covorul sau locul respectiv trebuie curatat foarte bine. In definitiv, odata si odata tot trebuie sa-ti inviti prietenii acasa si ultimul lucru de care ai nevoie e ca acestia sa fuga de mirosul puternic. Iata cateva sfaturi care s-ar putea sa-ti fie utile:
Iarna se apropie. Caine de rasa sau nu, catel sau senior, cu totii vor simti venirea sezonului rece. O minima pregatire si informare poate ajuta cainele tau sa treaca mai usor peste disconfortul iernii.
Puli este un caine cu parul format din snururi lungi, si a avut un rol important in viata pastorilor unguri de secole. Utilizat pentru a mana la pascut si pentru a pazi turma, cainele Puli a fost, de fapt, antrenat sa alerge de-a lungul turmei pentru a o mentine intr-un singur grup.
Adevarul despre rasa Pitbull Pe seama acestei rase s-au facut sute de reportaje la ziare, au fost discutii incinse pe forumuri, bloguri sau diverse emisiuni insa din pacate cea mai mare parte din persoanele care au participat la acele discutii si au incins tastele sunt persoane care nu au nici cele mai mici cunostinte in legatura cu aceasta rasa. Astfel in timp, cainii din rasa Pitbull au inceput sa primeasca diferite denumiri care mai de care mai fioroase: caini ucigasi, caini de lupta, monstri, caini periculosi etc, denumiri care nu fac altceva decat sa indobitoceasca masele si sa promoveze stirpirea acestei rase.
Afectiuni specifice rasei Printre numeroasele rase de caini existente, se pot enumera cateva cu predispozitie spre anumite afectiuni grave, unele chiar fatale. Din fericire, cand vorbim despre caini rasa Bichon – si avem in vedere aici toate varietatile – nu este cazul sa ii includem pe o astfel de „lista a condamnatilor”. Cainii Bichon exceleaza printr-un bun nivel al sanatatii si asta contrar aparentei fizice care-i individualizeaza ca si caini mici, delicati si cu aspect fragil.
Epilepsia este o tulburare a creierului, caracterizată prin crize bruște, repetitive, necontrolate, cu sau fără pierderea cunoștinței. Potrivit specialiștilor, ea este cea mai comună afecțiune neurologică întâlnită la câini. „Unele studii estimează că până la 4% din ei pot suferi de această boală. Mai mult, la unele rase, incidența poate ajunge și la 14%, mai ales dacă are o formă ereditară”, explică Dennis O'Brien, specialist în neurologie în cadrul Universității din Missouri.
Hepatita infectioasa canina este una din primele cinci cauze posibile ale mortii animalului de companie. Ficatul elimina reziduurile si toxinele din sange si produce bila, care ajuta la digestie. Atunci cand ficatul nu este in regula, sanatatea cainelui este in pericol. Patrupezii bolnavi de hepatita prezinta mai multe simptome. Cateva dintre ele, cum este icterul, sunt specifice hepatitei si altor afectiuni hepatice.
Monty, unul dintre cei trei caini din rasa Pembroke Welsh Corgi ai reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la varsta de 13 ani, a anuntat azi, 9 septembrie, Palatul Buckingham.
Hematemeza (varsatura cu sange) poate fi temporara sau poate fi un semn al unei boli gastrointestinale grave. Este posibil sa fie insotita de balonare, sete excesiva si pierdere in greutate. Medicul veterinar va pune un diagnostic in urma consultului.
In cazul in care cainele tau are diaree, trebuie sa iei anumite masuri. In primul rand, nu-l hrani timp de 12 sau 24 de ore, pentru a-i da timp stomacului sa se linisteasca. Nu uita sa-l incurajezi sa bea cat mai multe lichide, ca sa evite deshidratarea. Daca diareea persista cateva zile, poate fi un semn al inflamarii intestinului si va necesita ajutor specializat.
Dermatita este o afectiune de care sufera multi caini si diagnosticarea ei poate fi o provocare; odata diagnosticata, poate rezista la multiple tratamente. Inainte de diagnosticare trebuie excluse celelalte tipuri de dermatite. Ingredientele din alimente, fibrele sintetice si naturale, medicamentele si produsele farmaceutice, plantele si chiar praful pot duce la declansarea acestei afectiuni. Chiar si bacteriile prezente in pielea cainilor pot produce reactii alergice!