Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


 • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

  Pentru mai multe detalii click aici

 •  

  190 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

    Petirivet Cosmetica Canina
 • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
  Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
  Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                          


 • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
  Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
  In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Probleme de piele ale cainilor

 

Cum le identifici !


 

       Scarpinatul nu este un obicei

Scărpinatul este un gest evervant pentru stăpân, dar și pentru câine. Chiar dacă mulți proprietari cred că acest gest este un tic sau un mod de relaxare al câinelui, ei bine, nu este așa. Scărpinatul este provocat, în general, de paraziți interni sau externi, alergii, stafilococi sau boli de piele moștenite sau dobândite.

 

Iată cele mai comune afecțiuni ale pielii:

 

Dermatita alergică
 

Câinii pot avea reacții alergice la produse de ingrijire, produse alimentare și iritanți din mediul înconjurător, cum ar fi polenul sau mușcăturile de insecte. Un câine cu alergii se pot scărpina până la ruperea țesutului, iar în scurt timp, zona afectată poate deveni o rană deschisă, predispusă la infecții grave.

Nicio alergie nu trebuie ignorată, iar câinele are nevoie obligatoriu de o vizită la veterinar, pentru că orice eruptie provocată de un factor alergen va reapărea.

 

 

Infecția urechii

Aceasta infecție se localizează, în general, în urechi, dar poate apărea și pe lăbuțe. Urechia va supura, va coace, iar câinele se va scărpina în mod obsesiv. Din păcate, infecția produce un disconfort major animalului și intervenția unui veterinar este musai necesară. Din fericire, infecția cedează ușor la creme și soluții speciale.

 

 

Foliculita

Femeile știu foarte bine ce înseamnă folicluita, pentrea ca ea apare după epilare. Acele mici bubițe roșii și dureroase sunt pori infectați. Și, după cum spuneam, ea nu apare doar la oameni, ci și la animale, în special la cele cu blana scurtă. Tratamentul va fi prescris de un veterinar, acesta fiind probabil un șampon special sau unguent cu antibiotic, în funcție de gravitatea foliculitei.


Bube dulci

Acestea apar la oameni în perioada copilăriei, din cauza unei igiene necorespunzătoare (sportivii le fac cel mai des). Bubele dulci apar și la câini, în general pe zonele fără păr. Această afecțiune nu este una gravă, dar în lipsa tratamentului, bubele dulci pot duce la leziuni iremediabile ale pielii, rezistență la tratament și scăderea imunității.

Seboree
Seborea apare atunci când pielea unui câine devenie foarte grasă și provoacă descoamarea pielii (mătreață). În unele cazuri, excesul de seboree este o afecțiune genetica care începe atunci când un câine este tânăr și durează o viață întreagă. Dar în cele mai multe cazuri, apariția seboreei în exces este un simptom al unei afecțiuni mai grave (probleme hormonale, de exemplu). Astfel, analizele de laborator sunt extrem de necesare.

 

 

Cuperoza

Această afecțiune se regăsește la persoanele care au obrajii foarte îmbujorați (în mod natural), dar și la câini, prezentând aproape aceleași simptome. Pe lângă roșața din jurul nasului, câinele poate avea cuperoză pe mai multe părți ale corpului: cap, labuțe, urechi și coapse. Mai rau este că această ciupercă poate fi transmisă de la câine la om, de aceea aveți nevoie de intervenția unui veterinar, care să vă recomande un tratament antifungic potrivit.

 


 

Râia

Scabia, numită popular și râie, poate fi contactată și de oameni, dar și de animale. Râia canină este foarte comună, fiind răspândită în cele mai multe cazuri, în canise. Râia canină însă, nu poate fi transmisă la om. Simptomele animalului sunt: prurit intens, piele de culoare roșie, răni si pierderea parului. Cele mai afectate zone sunt pavilionul urechii, fața și picioarele.

 

 

Schimbări de culoare

Depigmentarea sau petele închise la culoare apărute pe pielea câinelui sunt semne alarmante, în spatele cărora se pot ascunde disfuncții hormonale sau metabolice grave, ori poate fi un simptom al cancerului. Adresați-vă medicului veterinar de urgență.

 

Tumori ale pielii

Nu e atat de grav pe cât sună, dacă vă adresați veterinarului imediat. Tumorile pielii sunt întâlnite deseori la câini și pot fi îndepărtate printr-un proces de cauterizare (ardere a țesutului), acesta fiind și singurul tratament necesar – în majoritatea cazurilor. Totodată, până la procesul de cauterizare, țesutul poate fi trecut printr-o analiză de laborator.

 

 

Puncte fierbinți (Hot Spots)

Termenul popular este ”eczemă”. Punctul fierbinte poate apărea pe coadă sau la baza ei, pe spate, pe piept sau pe șolduri. ”Hot spot” este provocat de o alimentație greșită, alergii sau înșepături de insectă. Veterinarul va stabili care dintre acești factori a produs eczema și îi va oferi un tratament eficient.

 

 

Lupus

Foarte puțini dintre noi știu că boala autoimună Lupus nu se regăsește doar la oameni, ci și la animale. Cazurile sunt rare, dar e bine de știut că orice malformație a pielii sau problemele renale pot fi simptome. Un nas depigmentat și cu piele descuamată este, deseori, primul semnal de alarmă.

 

 

Glanda perianală

Unii câini pot sta liniștiți ani de zile fără a avea nevoie de stoarcerea glandei perianale, pe când altii au nevoie de o astfel de procedură o dată pe lună. Totodată, există și o boală a glandei perianale, care are ca simptome iritații ale pielii. Cum o identificăm? Patrupedul se trage pe jos cu partea dorsală. În cazul unei anomalii sau a unei infecții severe, medicul veterinar poate recomanda îndepărtarea chirurgicală a glandei.

 

Sursa: www.doctorulzilei.ro ; www.animalzoo.ro/