Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


  • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

    Pentru mai multe detalii click aici

  •  

    190 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

      Petirivet Cosmetica Canina
  • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
    Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
    Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                            


  • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
    Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
    In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Pisicile- comportament

Agresiunea manifestata fata de oameni este o problema asociata cel mai frecvent la caini, dar si proprietarii de pisici se confrunta cu aceasta problema. Cu toate ca nu este unul dintre primele 10 motive pentru a duce pisicile inapoi la adapost, totusi joaca un rol important in cazul pisicilor returnate din cauza comportamentului. Un studiu efectuat in anul 2000 asupra a 12 adaposturi pentru pisici din Statele Unite ale Americii a aratat ca aproximativ 14% dintre proprietari au returnat pisicile din motive de comportament inadecvat, unul dintre aceste motive fiind agresiunea fata de oameni, aproximativ 9% dintre ei mentionand muscatura ca motiv principal.

pisica teritoriala

Procentele au scazut doar putin, de la aproximativ 11% la 8%, din cauza unui comportament diversificat la motive care nu au legatura cu comportamentul.

Muscaturile de caine constituie o problema a comunitatii, afectand un grup mare de oameni, in timp ce atacurile pisicii tind sa fie o problema personala, afectand doar proprietarul.

Dar muscaturile pisicilor pot fi foarte periculoase - saliva pisicii poate sa contina bacterii specifice daunatoare si poate sa genereze infectii serioase.

Agresiunea manifestata de pisici se imparte in mai multe categorii: agresiunea manifestata prin joaca, agresiunea ca mod de aparare, agresiunea directionata gresit si agresiunea teritoriala.

Agresiunea prin joaca

 

Daca o pisica incepe sa muste din senin, fara sa aiba precedent de comportament violent, proprietarul trebuie sa duca animalul la veterinar. Se poate ca pisica sa manifeste agresiune din cauza unei dureri - din cauza unei probleme medicale sau a unei rani.

Dar cea mai intalnita forma de comportament violent este agresiunea prin joaca. Comportamentul apare de obicei ca un rezultat al manifestarilor proprietarului. Specialistii in comportamentul felinelor afirma faptul ca proprietarilor le este aproape imposibil sa reziste unui joc cu o pisicuta activa.

Toata lumea este fericita pana cand pisicuta incepe sa creasca si dintr-o data jocul ei aduce durere si zgarieturile sunt adanci, iar proprietarul se gandeste ca are o pisica naravasa.

pisicile roscate sunt mai agresive

Dar pentru ca pericolele pe care le reprezinta muscaturile de pisica sunt  zgarieturile, este bine sa puneti capat unor astfel de atacuri, afirma expertii in probleme de comportament.

In primul rand, proprietarii trebuie sa inceteze sa mai foloseasca degetele si picioarele lor pe post de obiecte de joaca. Unele persoane folosesc o manusa cu un deget sau o papusa pentru a se juca. Acest lucru nu schimba nimic.

In schimb, proprietarii trebuie sa transfere toata activitatea de joaca in alte obiecte jucarii moi pe care le arunca, jucarii pol care pastreaza distanta intre cel care le dirijeaza si obiectul atacului. Pisicilor le plac jucariile pol, care seamana cu betele de pescuit si cu obiecte de fluturat, precum penele, printre multe altele.

Daca pisicii ii place sa se intinda si sa astepte in timp ce stati prin casa, asigurati-va ca aveti o multime de alte jucarii pe care puteti sa i le dati, redirectionand in acest fel activitatea de joaca. Daca fiul sau fiica dumneavoastra are o problema cu atacurile pisicii, lasati-l sa foloseasca un pistol cu apa. Un jet de apa poate constitui o modalitate eficienta de intimidare si copiilor le place de obicei sa-si asume aceasta responsabilitate. Alte modalitati de intimidare a pisicii includ lovirea a doua cutii din metal, sugereaza expertii in probleme de comportament felin.

Cand pisica incearca sa atace, rostiti cu voce tare cuvintele care inseamna "esti o pisica rea" pentru felina. Spuneti apoi un ''Nu'' ascutit si apoi ignorati pisica pentru 10 minute. Nu va uitati le ea, nu vorbiti cu ea sau nu o atingeti. Uneori, tot ceea ce a vrut atunci cand v-a atacat, a fost doar atentie.

Aducandu-i animalului de companie un tovaras, puteti sa atenuati din agresiunea jocului, de vreme ce dintr-o data, pisica are un alt prieten de joaca. De asemenea, agresiunea prin joaca poate fi prevenita si daca nu luati puiutii din cuibul lor inainte de varsta de opt saptamani. Mama pisica, dar si ceilalti fratiori, ii invata sa nu fie prea agresivi, sa nu atace prea brutal.

Agresiunea-mod aparare

 

Felinele au tendinta de a deveni foarte pline de viata pe durata unei activitati pe care proprietarii o considera foarte relaxanta - mangaierea pisicii. Cand se intampla acest lucru, pisicile pot sa se repezeasca cu dintii sau gherutele. In acest caz trebuie sa invatati pisica sa se joace cu jucarii: jucarii moi pe care pot sa le arunce, jucarii pol care pastreaza o distanta intre cel care le dirijeaza si obiectul atacului, ba chiar si jucarii cu microcip.

Este important sa intuiti nivelul de toleranta al animalului pentru a observa cand pisica se satura de mangaieri. Rasucirea cozii, urechile pe spate, privirea atintita brusc - toate acestea sunt semne ca pisica se satura de atentie. In aceste situatii, incetati sa o mai mangaiati, lasati-o sa se ridice si sa plece.

Puteti determina pisica sa petreaca mai mult timp cu dumneavoastra, dar asta necesita timp si efort. Proprietarii trebuie sa tolereze mangaierile, recompensand pisica pentru comportamentul adecvat. Atat timp cat pisica sta calm, este recompensata. Gradual, odata cu trecerea zilelor, mariti intervalul de timp dintre recompense. Cand pisica dumneavoastra vrea sa coboare de pe genunchi, lasati-o si faceti o pauza buna, lunga pana sa o luati din nou in brate, spun specialistii.

Pisicile pot de asemenea sa devina agresive pentru a se apara atunci cand se simt incoltite sau daca simt un miros neplacut lor - precum mirosul unui cabinet veterinar. Nu este neaparat necesar ca pisicile sa fi trecut printr-o experienta traumatizanta pentru a reactiona urat. O pisica careia nu-i plac barbatii nu a fost  neaparat abuzata de un barbat. Daca mirosul este strain pentru animal, felina adopta tactica ''mai bine in siguranta decat sa-mi para rau". In aceste cazuri, cel mai bine este sa lasati pisica sa se adapteze situatiilor noi, folosind recompense si sesiuni de joaca pentru a o convinge de faptul ca persoana straina nu-i va face nici un rau. Nu fortati situatia.

privire de pisica

Alte tipuri

 

Agresiunea redirectionata apare atunci cand o pisica este deranjata de un eveniment sau de un obiect diferit fata de tinta atacului sau. O pisica poate sa vada alta pisica afara, prin fereastra si sa dea din labute la proprietarul sau. Cea mai buna modalitate de a gestiona cu acest tip de agresiune este sa indepartati obiectul care a creat starea de nervozitate - sa inchideti jaluzelele.

Putine feline se incadreaza in categoria de agresiune in ceea ce priveste natura teritoriului pe care se afla pisica, cel putin in ceea ce priveste oamenii. Adesea pisicile concureaza pentru a ocupa anumite pozitii intre ele, dar este in general inteles faptul ca persoana care hraneste pisicile nu trebuie deranjata sub nici o forma.

Dar se mai intampla ca felina sa atace mana care o hraneste. Rase precum Siameza sau Birmaneza par a fi suspecte de un asemenea tip de agresiune, dar nu putem generaliza.

O pisica ce se joaca intr-un mod agresiv nu va scoate nici un sunet. O pisica intr-adevar ostila va marai sau va sasai in timp ce se retrage. Proprietarii pot face diferenta dintre agresiunea reala si agresiunea prin joaca prin ascultarea sunetelor pe care le scoate pisica.

Agresiunea in functie de teritoriu va necesita uneori interventia unui profesionist care poate evalua comportamentul pisicii, poate identifica ceea ce determina si poate schimba acest comportament. Specialistii vor folosi in primul rand metoda desensibilizarii (expunere repetata la ceea ce determina acest comportament) si contra-conditionarea (situatii asupra carora se insista pentru a schimba perceptia asupra a ceea ce declanseaza comportamentul). Unii vor invata comenzi pentru a intari statutul proprietarului, folosind recompense si dresajul cu clicker.

Proprietarii n-ar trebui niciodata sa-si loveasca pisicile pentru a descuraja agresiunea, spun expertii pe probleme de comportament. Pisica nu intelege masura luata si lovind-o, nu reusiti decat sa o incurajati sa fie mai defensiva decat a fost inainte. Orice tip de agresiune trebuie gestionata cat mai repede posibil, spun expertii in probleme de comportament felin.

Sursa: "http://www.animalutul.ro"