Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


 • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

  Pentru mai multe detalii click aici

 •  

  90 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

    Petirivet Cosmetica Canina
 • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
  Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
  Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                          


 • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
  Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
  In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Piodermita superficiala

Piodermita este o infectie bacteriana a pielii. Piodermita superficiala se refera la infectiile bacteriene care implica epiderma si portiunile foliculilor de par de la suprafata pielii.

Medicul veterinar va recomanda un tratament bazat pe antiobitice.

Piodermita superficiala afecteaza cainii tineri; aceasta afectiune poate fi asociata cu endoparazitism(viermi intestinali), alimentatie proasta sau cu un mediu murdar. Ciobanescul german si rasele derivate sunt cei mai predispusi la piodermita cutaneomucoasa.

Desi nu se cunoaste incidenta piodermitei superficiale, este considerata o afectiune foarte comuna. Cea mai des intalnita forma este foliculita bacteriana.

Simptome

Semne clinice primare - Papule (umflaturi rosii), pustule (cosuri), cruste, alopecia (pierderi de par), muscaturi de molii, naparlire excesiva, depigmentare de jonctiuni cutaneomucoase (in zona buzelor, a pleoapelor, a nasului si a anusului).

Semne clinice secundare - Prurit (mancarimi), seboreea uscata (blana tocita, slaba), seboreea oleosa (strat de blana unsuros). Infectia este cauzata de bacteriile stafilococice (stafilococul Intermedius); rareori e cauzata de alte bacterii.

Teste realizate pentru stabilirea unui diagnostic

Citologia pielii (teste frotiu, teste bazate pe banda de acetat) se realizeaza pentru evaluarea infectiilor, a pielii, pentru depistarea culturilor fungice, depistarea unor culturi bacteriene si a nivelului de sensibilitate. Ar putea fi indicate si alte teste pentru evaluarea unor afectiuni care stau la baza acesteia, precum diverse alergii, ectoparaziti si boli.

Prezentare generala

Piodermita este o infectie bacteriana a pielii.

Piodermita superficiala se refera la infectiile bacteriene care implica epiderma si portiunile foliculilor de par de la suprafata pielii. Aceasta afectiune include impetigo, cutaneomucoasa, piodermita si foliculita bacteriana. Piodermita superficiala este adesea o afectiune secundara care are la baza o afectiune primara. Maladia este cel mai adesea produsa de Stafilococul intermediul, care traieste in pielea cainilor sanatosi. Aceste organisme pot sa apara in urma unor traume, in urma scarpinatului ori in urma unei infectii cu paraziti, din cauza unor factori hormonali, iritanti sau din cauza alergiilor.

La toate cele trei tipuri de piodermita, semnele clinice pot include: papule (umflaturi rosii), pustule (cosuri), cruste etc. Majoritatea cainilor au mancarimi puternice. Piodermita cutaneomucoasa s-ar putea manifesta prin umflarea buzelor, eroziuni, fisuri, cruste si depigmentare, in timp ce caderea parului si petele ar putea fi semne evidente ale piodermitei foliculitice.

Diagnosticarea piodermitei superficiale se bazeaza pe un istoric si pe semnele clinice. Citologia pielii, urmata de o examinare microscopica poate confirma diagnosticul. Deoarece piodermita este o afectiune secundara la baza careia sta una primara, ar putea fi nevoie de mai multe analize pentru depistarea unor culturi fungice, dar si de biopsie. Culturile bacteriene sunt adesea realizate pentru identificarea bacteriei implicate si pentru oferirea unui tratament adecvat. In cele din urma, cand piodermita este recurenta, este foarte importanta evaluarea unor posibile afectiuni care stau la baza acestei probleme: glanda endocrina (hormonii) si alergiile, care duc la aparitia infectiilor.

Veterinarul va recomanda un tratament bazat pe antibiotice. Acestea trebuie administrate cel putin trei saptamani. Ar putea fi nevoie si de bai terapeutice, pentru calmare.