Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


 • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

  Pentru mai multe detalii click aici

 •  

  90 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

    Petirivet Cosmetica Canina
 • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
  Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
  Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                          


 • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
  Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
  In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Epilepsia

Epilepsia este o tulburare a creierului, caracterizată prin crize bruște, repetitive, necontrolate, cu sau fără pierderea cunoștinței. Potrivit specialiștilor, ea este cea mai comună afecțiune neurologică întâlnită la câini. „Unele studii estimează că până la 4% din ei pot suferi de această boală. Mai mult, la unele rase, incidența poate ajunge și la 14%, mai ales dacă are o formă ereditară”, explică Dennis O'Brien, specialist în neurologie în cadrul Universității din Missouri.

Epilepsia poate fi sub două forme, adevărată și simptomatică, cea din urmă fiind mai des întâlnită. „Forma adevărată poate fi idiopatică și genetică, în timp ce cea simptomatică este corelată cu boli extrem de variate, precum traumatismele craniene, intoxicațiile, parazitozele, neurovirozele sau gastropatia prin corp străin”, precizează Cornelia Silaghi, medic veterinar din Zalău.

Cel mai des simptom al epilepsiei este atacul, care apare în mod repetitiv și de multe ori în stare de repaus. „În acest moment, apar convulsii musculare violente, pierderea cunoștinței și întotdeauna emisii involuntare de urină sau fecale”, explică medicul veterinar Silaghi.

În momente de criză, stăpânul trebuie să ferească patrupedul de orice obiect de care s-ar putea lovi și să nu încerce să-i deschidă gura, deoarece nu va reuși din cauza forței maxilarului. De asemenea, Cornelia Silaghi spune că nu trebuie luat în brațe câinele în astfel de situații, pentru că el are contracții puternice și poate fi scăpat de sub control, și de aceea este necesară așteptarea finalului crizei.

În plus, specialiștii de la portalul online Canine Epilepsy recomandă ca în momente de convulsii, câinele să nu fie într-o zonă expusă la lumină puternică sau unde se găsesc telefoane. Nu în ultimul rând, este indicat ca la fiecare criză, proprietarii să noteze motivul apariției acesteia, ora, în ce circumstanțe s-a întâmplat, care a fost durata, informații extrem de utile pentru veterinar.

Tratament

Tratamentul contra epilepsiei este medicamentos și se administrează în funcție de fiecare câine. Efectul lui nu este eficient 100%, ci doar ameliorează intensitatea și frecvența crizelor. Specialiștii spun că tratamentul este indicat dacă apar două sau mai multe crize pe lună sau 10-12 pe an. Oricum, decizia este luată de medicul curant.

„În primă fază, se încearcă depistarea cauzei ce a dus la apariția crizei epileptiforme și eliminarea factorului etiologic primar. Tratamentul include administrarea de fenobarbital, fenitoin sau diazepam”, completează medicul Silaghi.

În plus, sunt specialiști americani care recomandă și acupunctura și modificarea dietei într-una care să nu fie bazată pe sare.

Rasele predispuse

Epilepsia idiopatică este genetică în cazul mai multor rase, cel mai predispuse fiind patrupedele din rasa beagle, golden retriever, labrador, vizsla, keeshond, tervuren belgian și ciobănesc de Shetland și de Berna, scrie PetMD.com. Epilepsia genetică se manifestă la câinii cu vârstă cuprinsă între 10 luni până la 3 ani și este depistată de obicei în primele șase luni de viață ale câinelui. Cu toate acestea, boala poate fi diagnosticată și la câinii mai mari de cinci ani.