Petirivet

Cosmetica si ingrijire canina la tine acasa...
   


 • Servicii complete de cosmetica si ingrijire canina si felina la domiciliul dumneavoastratuns, periat, spalat, periere, tratament impotriva caderii paruluitaiat unghii, vidat glande, curatat urechi, servicii complete de asistenta si consultanta veterinara.

  Pentru mai multe detalii click aici

 •  

  90 Lei -Tuns, spalat + toaleta generala (taiat unghii, curatat urechi si stors glande) - OFERTA valabila pentru caini de talie mica pentru toata luna SEPTEMBRIE

    Petirivet Cosmetica Canina
 • Tuns caini si pisici - frizerie canina si felina la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi
  Oferim servicii complete de cosmetica animala la domiciliul dumneavoastra fara batai de cap.
  Dube complet utilate-cabinete veterinare mobile
                                                                                                                          


 • Un caine curat este un caine fericit si sanatos!
  Beneficiile cosmetizarii canine: mentine cainele sanatos, impiedica formarea caltilor, piele sanatoasa, prelungeste viata cu pana la 5 ani
  In functie de rasa, varsta si starea sanatatii cainelui, cosmetizarea poate fi o activitate zilnica.

Bichon Maltez – Afectiuni specifice rasei

La capitolul predispozitii putem totusi sa precizam ca micutii caini rasa Bichon sunt expusi la diferite alergii, si avem in vedere aici alergiile pielii (cutanate). Aceasta trasatura este comuna celor mai multe rase de caini cu colorit standard alb (dintre varietatile de Bichon doar Bichon Havanez si unele exemplare de Coton de Tulear prezinta nuante sau pete pe fondul general alb). Afectiunile danturii sunt de asemenea prezente intr-un procent mai ridicat la cainii din rasa Bichon, dar acestea pot fi prevenite prin efectuarea regulata a unui periaj dentar cu solutiile recomandate de un medic veterinar. Este bine sa aveti in vedere ca sa va familiarizati prietenul Bichon cu diferitele instrumente de intretinere si/sau cosmetice (periuta de dinti, perie pentru blana, uscator, cleste de unghii) de la varste fragede. Sau, daca preferati varianta profesionala, este bine sa parcurgeti cu micul pui de Bichon un program atent de socializare si sa incredintati activitatile de intretinere unor profesionisti, in cabinete de cosmetica pentru caini.

Cu accent pe o anumita rasa, vorbind despre caini rasa Bichon cu predispozitii spre anumite afectiuni, va rugam sa aveti in vedere exemplarele din rasa Bichon Maltez. Acesti caini mici si vioi au o structura osoasa mai fragila decat „verii” lor Bichoni, si explicatia deriva din resursele arealului in care aceasta rasa s-a dezvoltat de-a lungul secolelor. Asa cum sugereaza si numele, cainii au populat intens insula Malta, un teritoriu extrem de redus, in care hrana alocata acestor animale a suferit din lipsa unor minerale si vitamine. De aceea este bine ca sa nu permitem catelului Bichon Maltez sa urce si sa coboare trepte abrupte si inalte, sa nu execute salturi de pe diferite obstacole si sa nu fie manevrat prea energic in brate de persoanele familiare.

Predispozitia cea mai accentuata pentru Bichon ramane cea pentru diferite alergii cutanate. Motivul este, asa cum am mai spus, caracteristica coloritului blanii, dar vorbim despre un aspect natural, pentru ca se stie ca si in randul oamenilor, persoanele cu parul deschis la culoare (blond si roscat) sunt mai expuse alergiilor pielii. Unii experti considera ca pana la jumatate din exemplarele rasei Bichon ajung sa se confrunte cu probleme de acest gen de-a lungul vietii. Este bine sa monitorizati starea si comportamentul micului caine pentru a preveni ca o alergie minora sa nu se transforme intr-o afectiune cronica. Atunci cand un Bichon se scarpina violent cu predilectie intr-o anumita zona sau are tendinta de a se musca singur de anumite parti ale corpului aveti semnalul ca ceva grav e pe cale sa se intample. Nu ezitati sa va adresati unui medic veterinar, fara intarziere!

Alergiile la Bichon sunt, dincolo de aparenta lipsa de gravitate, o afectiune-capcana. Cel mai adesea, in cazul declansarii unor alergii, un medic veterinar va recomanda o medicatie bazata pe corticosteroizi. Dar, atentie, aceste substante sunt, in egala masura, antiinflamatori eficienti, dar si inhibitori ai sistemului imunitar. Deci, pe intreaga perioada a tratamentului, trebuie sa supravegheati atent starea generala a micului animal, sa va asigurati ca primeste hrana de caini cu continut adecvat varstei si ritmului de activitate, sa nu expuneti cainele unor conditii de mediu cu efecte negative, pentru ca organismul acelui animal va reactiona mai lent si mai putin eficient.

In concluzie, vorbind despre caini rasa Bichon, avem in vedere un spectru destul de redus de afectiuni cu impact notabil si efecte grave. Sunt caini care ascund sub prezenta fizica delicata si mignona un organism puternic si adaptabil. Un ultim element de avertisment: tineti cont ca nici un caine Bichon nu se simte bine in climat umed, iar in casa este recomandat sa nu fie expusi curentilor de aer rece.